Υλικά:
- 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο,πλυμένο και χοντοκομμένο)
- 1 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 χούφτες ρύζι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σοταριστούν
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί
- Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό,το ρύζι,αλάτι,πιπέρι,τον άνηθο και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά(αν το ρύζι είναι λίγο σκληρό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα)
- Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι
Tip:Μπορούμε αντί για λεμονάτο να κάνουμε το σπανακόρυζο κοκκινιστό προσθέτοντας 2 κ.σ πελτέ την ώρα που το βράζουμε