Υλικά:
- 12-15 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 500γρ τυριά τριμμένα
- 250γρ ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 300ml κρέμα γάλακτος
- βούτυρο
- φρυγανιά τριμμένη
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις ψιλοκομμένες πιπεριές
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ,πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και βάζουμε μια στρώση φέτες ψωμί του τοστ αφού πρώτα τις αλείψουμε με βούτυρο και απο τις δυο πλευρές
- Από πάνω βάζουμε το μισό τριμμένο τυρί,τις ψιλοκομμένες πιπεριές,το ζαμπόν ή το μπέικον
- Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση ψωμί, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος,ανακατεύουμε και περιχύνουμε το σουφλέ
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια