Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ αλάτι
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα
- πιπέρι
- 150γρ τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη το ανόιγουμε λίγο,απο την μια πλευρά μονο.να λεπτύνει
- Το βουτυρώνουμε και το μισό φύλλο το πασπαλίζουμε με το αλάτι,την πάπρικα,λίγο πιπέρι και την γραβιέρα(κράταμε λίγη γραβιέρα για το τέλος)
- Σκεπάζουμε την γέμιση με την άλλη μισή σφολιάτα και την πατάμε λίγο με τον πλάστη
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την σφολιάτα σε 10 λωρίδες τις στρίβουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βάλει στην λαμαρίνα
- Βουτυρώνουμε τα σφολιατίνια και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν