Σάλτσα κιμά για μακαρόνια

0
1658

Υλικά

  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 1 ξυλάκια κανέλα
  • 1 pumaro
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη(προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ακόμα,ανακατέυοντας συνεχώς μέχρι να ξεσβωλιάσει
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,προσθέτουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι ο κιμάς να μείνει με την σάλτσα του