Υλικά:
- 1 κιλό ρεβύθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- Αλάτι-πιπέρι
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς σε μπόλικο νερό με ενα κουταλάκι μαγειρική σόδα
- Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το λάδι,αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε μέχρι να ρεβύθια να μαλακώσουν και να χυλώσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά την διάρκεια νερό
- Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι