Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 150-200γρ γάλα
- 50γρ βούτυρο
- 1 κύβο λαχανικών(προαιρετικά)
- Αλάτι-πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε άφθονο νερό που έχουμε ρίξει τον κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν καλά
- Τις σουρώνουμε και έτσι καυτές τις περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε στο μούλτι
- Προσθέτουμε το γάλα,το βούτυρο,αλάτι,πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά και ανακατεύουμε καλά