Υλικά:
Για την ζύμη
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα
- 1/2 κ.σ θυμάρι
- 1/2 κ.σ ρίγανη
- 1 κ.σ αλάτι
- 1/2 κ.σ ζάχαρη
Για την γέμιση
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- 6 φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά σε κομμένη σε μικρούς κύβους
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι,την μαργαρίνη,το αλάτι,την ζάχαρη,το θυμάρι,την ρίγανη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνουν μια μπάλα
- Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που ναμην κολλάει στα χέρια
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλο μακρόστενο 30-40 εκ περίπου
- Αλείφουμε το φύλλο με την σάλτσα,προσθέτουμε απο πάνω την πιπεριά,το τυρί και το ζαμπόν και τυλίγουμε προσεκτικά σε σφιχτό ρολό
- Με ενα μαχαίρι κόβουμε 14-15 ρολλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Πηγή συνταγής:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου