Υλικά:
Για 2 μεγάλα ταψιά
για την ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- περίπου 1 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 κουτάκι sprite
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
για απο πάνω
- 1 κιλό τυρί τριμμένο γκούντα ή ένταμ
- 30 φέτες ζαμπόν ή αλλο αλλαντικό
- 2 πιπεριές
- κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε ελαφρά την sprite,το χλιαρό νερό και την μαγιά
- Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι(αφού έχουμε ανακατεψει μέσα το αλάτι) και το λάδι και ζυμώνουμε μεχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
- Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο,λάδώνουμε τα ταψιά και απλώνουμε καλά το ζυμάρι σε όλο το ταψί
- Απλώνουμε λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας,πασπαλίζουμε με ρίγανη,και απο πάνω βάζουμε ζαμπόν,πιπεριά και τυρί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Tip:Μπορούμε να προσθέσουμε στην πίτσα μας ότι άλλο υλικό θέλουμε(μπέικον,μανιτάρια,κρεμμύδια,ελιές κλπ)