Πίτσα αφράτη

0
3868
 Υλικά:

Για 2 μεγάλα ταψιά

για την ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • περίπου 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 κουτάκι sprite
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
για απο πάνω
  • 1 κιλό τυρί τριμμένο γκούντα ή ένταμ
  • 30 φέτες ζαμπόν ή αλλο αλλαντικό
  • 2 πιπεριές
  • κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε ελαφρά την sprite,το χλιαρό νερό και την μαγιά
  • Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι(αφού έχουμε ανακατεψει μέσα το αλάτι) και το λάδι και ζυμώνουμε μεχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο,λάδώνουμε τα ταψιά και απλώνουμε καλά το ζυμάρι σε όλο το ταψί
  • Απλώνουμε λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας,πασπαλίζουμε με ρίγανη,και απο πάνω βάζουμε ζαμπόν,πιπεριά και τυρί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Tip:Μπορούμε να προσθέσουμε στην πίτσα μας ότι άλλο υλικό θέλουμε(μπέικον,μανιτάρια,κρεμμύδια,ελιές κλπ)