Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 4 πατάτες μέτριου μεγέθους
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 250γρ διάφορα τυριά τριμμένα που να λιώνουν
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον,τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από την φωτιά
- Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει,ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το λαδώνουμε και αυτό και απο πάνω απλώνουμε την γέμιση
- Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας,το λαδώνουμε,χαράζουμε την πίτα,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια