Πιπερόπιτα με κοτόπουλο και τυρένια ζύμη

0
4512

Υλικά:

Για την ζύμη

  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225γρ βούτυρο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 70γρ τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί
  • Λίγο νερό
Για την γέμιση
  • 300γρ φιλέτο κοτόπουλο
  • 250γρ φέτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • Λίγο γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση:


  • Βράζουμε το κοτόπουλο σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει και μόλις κρυώσει το ψιλοκόβουμε
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα κρεμμύδια με τις πιπεριές
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε το κοτόπουλο,την φέτα, το αυγό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το βούτυρο σε κομματάκια και το αλάτι
  • Το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας για να ψιχουλιαστεί
  • Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να γίνεται μπάλα
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
  • Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο(το ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο)
  • Παίρνουμε το μεγαλύτερο ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο που να προεξέχει απο ένα μέτριο λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ 28 εκ περίπου
  • Πάνω απο το φύλλο απλώνουμε την γέμιση και καπακώνουμε με το μικρότερο φύλλο που το ανοίγουμε ίσα να καλύψει την γέμιση
  • Γυρνάμε το απο πάνω φύλλο και το κολλάμε τσιμπώντας το με το κάτω
  • Αλείφουμε με λίγο γάλα,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
Πηγή:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου