Υλικά:
Για την ζύμη
- 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 225γρ βούτυρο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 70γρ τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί
- Λίγο νερό
Για την γέμιση
- 300γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 250γρ φέτα τριμμένη
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 αυγό χτυπημένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Λίγο γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει και μόλις κρυώσει το ψιλοκόβουμε
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα κρεμμύδια με τις πιπεριές
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε το κοτόπουλο,την φέτα, το αυγό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το βούτυρο σε κομματάκια και το αλάτι
- Το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας για να ψιχουλιαστεί
- Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να γίνεται μπάλα
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
- Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο(το ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο)
- Παίρνουμε το μεγαλύτερο ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο που να προεξέχει απο ένα μέτριο λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ 28 εκ περίπου
- Πάνω απο το φύλλο απλώνουμε την γέμιση και καπακώνουμε με το μικρότερο φύλλο που το ανοίγουμε ίσα να καλύψει την γέμιση
- Γυρνάμε το απο πάνω φύλλο και το κολλάμε τσιμπώντας το με το κάτω
- Αλείφουμε με λίγο γάλα,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
Πηγή:Αργυρώ Μπαρμπαρίγου