Υλικά:
- 2 κούπες ρύζι τύπου Uncle Ben’s
- 1 κιλό κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
- 1 ποτήρι κρασιού κριθαράκι
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα
- Προσθέτουμε 4 κούπες νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι,τα λαχανικά,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι)
- Αδειάζουμε το πιλάφι σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και μόλις κρυώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα