Πεντανόστιμα σουτζουκάκια ρεβυθιών

0
1837

Υλικά:

  • 500γρ ρεβύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κ.σ αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
  • 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • Λίγο κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό με λίγη μαγειρική σόδα
  • Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε στο μούλτι
  • Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το αλεύρι,αλάτι,πιπέρι,κύμινο και τα ζυμώνουμε
  • Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το κρασί,το ντοματοχυμό,λίγο κύμινο,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
  • Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια,τα αφήνουμε να πάρουν μα βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά
  • Σερβίρουμε με πιλάφι