Υλικά:
- 500γρ ρεβύθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 κ.σ αλεύρι
- 1 1/2 κ.γ κύμινο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
- 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
- 1 κ.γ ζάχαρη
- Λίγο κύμινο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό με λίγη μαγειρική σόδα
- Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε στο μούλτι
- Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το αλεύρι,αλάτι,πιπέρι,κύμινο και τα ζυμώνουμε
- Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το κρασί,το ντοματοχυμό,λίγο κύμινο,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
- Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια,τα αφήνουμε να πάρουν μα βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά
- Σερβίρουμε με πιλάφι