Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 4-5 πατάτες μεγάλες
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 αυγό
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε,τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε,σε μέτρια φωτιά,τα πράσα,το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν
- Σε ένα μεγάλο μπολ πατάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας(όχι να λιώσουν εντελώς) και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα πράσα,κρεμμύδι,πιπεριές,το αυγό,το γάλα,το τυρί,τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο,χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά
Tips: Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε την γέμιση στα δυο φύλλα σφολιάτας και να τα τυλίξουμε σε ρολό