Υλικά:
- 2 1/2 κιλά πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 4 αυγά χτυπημένα
- 150ml ελαιόλαδο
- 200γρ πικάντικο τυρί τριμμένο
- 100γρ τρίμματα φέτα
- 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 100γρ γάλα
- 1 κ.σ κοφτή ρίγανη
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αφθονο αλατισμένο νερό
- Μόλις κρυώσουν τις λιώνουμε με τον μύλο λαχανικών ή με ένα πηρούνι
- Παίρνουμε 2 κ.σ απο το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε ενα μικρό τηγάνι το κρεμμύδι
- Το ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες,προσθέτουμε τα αυγά,τα τυριά,το γάλα,την ρίγανη,τον μαιντανό,το λάδι(κραταμε λίγο για να αλείψουμε την πατατόπιτα)αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα
- Λαδώνουμε ενα ταψί 30Χ40 και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα
- Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια της πατατόπιτας με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά