Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
- 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 αυγά(χωρισμένοι οι κρόκοι απο τα ασπράδια)
- φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Λάδι για τηγάνισμα
- πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε,με την φλούδα του,να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό
- Μόλις μαλακώσουν,τις σουρώνουμε,τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το μαιντανό,το ζαμπόν,το τριμμένο τυρί,αλάτι,πιπέρι και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά
- Πλάθουμε μπαλάκια,τα κυλάμε στην φρυγανιά,έπειτα στο ασπράδι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν