Ένα θαυμάσιο πιάτο.Είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν κυρίως γεύμα!Τα μανιτάρια στο φούρνο με τις πατάτες θυμίζουν κρέας και τα αρώματα του σκόρδου και του κρασιού κάνουν το σύνολο καταπληκτικό!
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 1 κιλό μανιτάρια portobello φρέσκα
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μαιντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί(δεν τα πλένουμε ποτέ γιατί ρουφάνε το νερό σαν σφουγγάρι) και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια
- Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τον μαιντανό
- Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια,το υπόλοιπο ελαιόλαδο,το κρασί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι