Πασχαλινά κουλουράκια

0
4945





Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ βούτυρο
  • 120 γρ γάλα
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 4 αυγά και 2 κρόκους
  • 1 κ.σ αμωνία
Εκτέλεση:

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την βανίλια
  • Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους
  • Διαλύουμε την αμωνία στο γάλα
  • Στο μείγμα με το βούτυρο ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα
  • Ζυμώνουμε,προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και ευπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια,τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα
  • Τα αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτα περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα