Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 225 γρ βούτυρο
- 120 γρ γάλα
- 350 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ βανίλια
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 4 αυγά και 2 κρόκους
- 1 κ.σ αμωνία
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την βανίλια
- Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους
- Διαλύουμε την αμωνία στο γάλα
- Στο μείγμα με το βούτυρο ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα
- Ζυμώνουμε,προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και ευπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια,τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα
- Τα αλείφουμε με κροκάδι αραιωμένο με νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτα περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα