Υλικά:
Για την ζύμη
- 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100γρ γιαούρτι
- 125γρ μαργαρίνη
- 3 κ.σ τυρί τριμμένο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 αυγό
Για την γέμιση
- 4-5 ντομάτες ώριμες και σφικτές
- 1 φλ. τσαγιού φέτα
- Μανιτάρια.πιπεριά,ζαμπόν,μπέικον,ελιές,κρεμύδι κλπ (προαιρετικά)
- 3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
- ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και την μαργαρίνη και τα τρίβουμε καλά με τα χέρια μας
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα στρογγυλό φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει λίγο απο ένα ταψί 30 εκ
- Αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό,πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε μια στρώση ντομάτες.Αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε ρίγανη και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι ντομάτες