Υλικά:
- 1 1/2 κιλό φρέσκα μύδια ή 500γρ κατεψυγμένα ψίχα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
- 1/2 φλ. τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
- 1 φλ. τσαγιού ντομάτες φρέσκες τριμμένες ή κον κασέ
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα μύδια και και τσιγαρίζουμε για άλλο 1 λεπτό
- Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μύδια απο την κατσαρόλα,πετάμε όσα δεν άνοιξαν,καθαρίζουμε απο τα όστρακα τα υπόλοιπα και τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Στην κατσαρόλα με το ζουμί προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και 2 φλ. τσαγιού νερό
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τον δυόσμο,ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο