Υλικά:
για το φύλλο
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ τσικουδιά ή χυμό λεμονιού
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
- 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1 κιλό ξινομυζήθρα(ανάλατο μαλακό τυρί)
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
- 4 κ.σ αλεύρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα νερά τους
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό,το ελαιόλαδο,το αλάτι,την τσικουδιά ή τον χυμό λεμονιού
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα
- Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,το τυρί,το λάδι,το αλεύρι,τον δυόσμοαλάτι,πιπέρι
- Χωρίζουμε την ζύμη στα δυο και σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια του πλάστη,ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους 3 εκ περίπου
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε το πρώτο φύλλο,από πάνω απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο
- Το αλείφουμε με ελαιόλαδο,πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι,χαράσσουμε το μπουρέκι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5-2 ώρες