Υλικά:
- 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ βούτυρο
- 110γρ ζάχαρη
- 1 αυγό ολόκληρο+2 κρόκους
- 1 κ.γ μπέικιν
- λίγη πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα
- Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης,τα ανοίγουμε με το χέρι μας,βάζουμε μέσα λίγη πραλίνα φουντουκιού,το κλείνουμε προσεκτικά και με τις παλάμες μας το κάνουμε μπαλάκι
- Τα πατάμε με το χέρι μας και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά
Πηγή: http://www.radicio.com