Για ένα μέτριο ταψί
Υλικά:
Υλικά:
- 7 κ.σ αλεύρι
- 2 κ.σ φυτίνη
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 2 κρόκους αυγών(προαιρετικά)
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την φυτίνη σε μέτρια φωτιά
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς ,για περίπου 2 λεπτά,μέχρι το μείγμα μας να γίνει χρυσό
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι η κρέμα μας να πήξει
- Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι, μοσχοκάρυδο,τους 2 κρόκους,ανακατεύουμε και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη