Μους σοκολάτα σε 5 λεπτά

0
4573
Υλικά:
  • 200γρ μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο
  • 600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 ασπράδια
  • 4 κ.σ κονιάκ ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ ζάχαρη
Εκτέλεση:


  • Σε ένα κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος
  • Πριν πάρει βράση αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε όπως είναι μέσα σε μεγαλύτερο μπολ που έχουμε βάλει κρύο νερό και παγάκια για να παγώσει αμέσως.Αφήνουμε 2-3 λεπτά
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ,προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα
  • Στο μείγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το λικέρ χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να πήξει
  • Ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα
  • Σερβίρουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με σαντιγί,κερασάκια,τρούφα,τριμμένη σοκολάτα και ότι άλλο μας αρέσει
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε