Υλικά:
- 200γρ μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο
- 600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 ασπράδια
- 4 κ.σ κονιάκ ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
- 2 κ.σ ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος
- Πριν πάρει βράση αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε όπως είναι μέσα σε μεγαλύτερο μπολ που έχουμε βάλει κρύο νερό και παγάκια για να παγώσει αμέσως.Αφήνουμε 2-3 λεπτά
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ,προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα
- Στο μείγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το λικέρ χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να πήξει
- Ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με σαντιγί,κερασάκια,τρούφα,τριμμένη σοκολάτα και ότι άλλο μας αρέσει
- Για καλύτερο αποτέλεσμα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε