Υλικά:
- 8 μελιτζάνες μακρόστενες
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 2 κονσέρβες μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ ή 2 ντομάτεςψιλοκομμένες
- 150γρ καλαμπόκι βρασμένο κονσέρβα
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 5-6 πατάτες
- 3 κ.σ μαργαρίνη
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα
- Τις στραγγίζουμε καλά, τις πατάμε με τα χέρια μας να φύγουν τυχόν νερά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν, Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, που έχουμε ρίξει μέσα τον κύβο λαχανικών, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
- Τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με τον μύλο λαχανικών η με πιρούνι
- Προσθέτουμε τις 3 κουταλιές μαργαρίνη, πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη και ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα γυρνάμε στο τηγάνι όλα μαζί για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί
- Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το καλαμπόκι, την ντομάτα, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ώστε να μείνει χωρίς ζουμιά
- Mε ένα κουτάλι πιέζουμε την εσωτερική πλευρά από τις μελιτζάνες να κάνει ένα βαθούλωμα και γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών
- Πάνω απο κάθε μελιτζάνα βάζουμε απο μια στρώση πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει ελφρά η επιφάνεια
[Ads2]