Υλικά:
- 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα 4
- 4 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1-2 λεμόνια
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μαρούλι,τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι,1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μαρούλι.Φροντίζουμε το φαγητό μας στο τέλος να έχει αρκετό ζουμάκι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα,ανακινούμε να πάει παντού,αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε
Tip:Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε τα αυγά,βάζουμε μόνο το λεμονάκι και κοσκινίζουμε με το σουρωτήρι πάνω απο το φαγητό 1-2 κουταλάκια κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα μας