Υλικά:
Για 2 ρολά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο ή νούμερο 5
- 300γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 200γρ κρέμα γάλακτος
- 400γρ τυριά τριμμένα που λιώνουν
- Λίγο ελαιόλαδο
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από χρόνο βρασμού που αναφέρει η συσκευασία
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και τις πιπεριές
- Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια καλά το μπέικον με τις πιπεριές,τα μανιτάρια,την κρέμα γάλακτος,τα αυγά και τα τυριά
- Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες και τοποθετούμε σε κάθε φόρμα από ένα φύλλο σφολιάτας
- Μοιράζουμε την γέμιση των μακαρονιών και κλείνουμε από πάνω με την σφολιάτα που προεξέχει από την φόρμα
- Λαδώνουμε ελαφρά το φύλλο,πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tips:Αν δεν έχουμε φόρμες μπορούμε απλά να μοιράσουμε την γέμιση στις δυο σφολιάτες και να τυλίξουμε σε σφικτό ρολό ή ακόμα και να στρώσουμε την μια σφολιάτα σε λαδωμένο ταψί,να απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και να καπακώσουμε με το δεύτερο φύλλο