Μακαρονόπιτα σπέσιαλ

0
5445

Υλικά:
Για 2 ρολά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο ή νούμερο 5
  • 300γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 400γρ τυριά τριμμένα που λιώνουν
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
Εκτέλεση:


  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από χρόνο βρασμού που αναφέρει η συσκευασία
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και τις πιπεριές
  • Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια καλά το μπέικον με τις πιπεριές,τα μανιτάρια,την κρέμα γάλακτος,τα αυγά και τα τυριά
  • Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες και τοποθετούμε σε κάθε φόρμα από ένα φύλλο σφολιάτας
  • Μοιράζουμε την γέμιση των μακαρονιών και κλείνουμε από πάνω με την σφολιάτα που προεξέχει από την φόρμα
  • Λαδώνουμε ελαφρά το φύλλο,πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tips:Αν δεν έχουμε φόρμες μπορούμε απλά να μοιράσουμε την γέμιση στις δυο σφολιάτες και να τυλίξουμε σε σφικτό ρολό ή ακόμα και να στρώσουμε την μια σφολιάτα σε λαδωμένο ταψί,να απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και να καπακώσουμε με το δεύτερο φύλλο