Λεχματζούν!Η πίτσα της Ανατολής!

3
3890

Υλικά:

Για την ζύμη

  • 500γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
  • 350γρ κιμά
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ.σ ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με την μαγιά
    • Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
    • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου
    • Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, την ντομάτα, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ανακατευτούν χωρίς να ζυμώσουμε
    • Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα
    • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλές λεπτές πιτούλες
    • Σε κάθε πίτα απλώνουμε μια λεπτή στρώση γέμισης
    • Τοποθετούμε τις πίτες σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ΓΙΑ 15-20 λεπτά
Πηγή συνταγής:  http://www.argiro.gr