Υλικά:
Για την ζύμη
- 500γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 κ.γ αλάτι
- νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
- 350γρ κιμά
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
- 3-4 κ.σ ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με την μαγιά
- Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, την ντομάτα, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ανακατευτούν χωρίς να ζυμώσουμε
- Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλές λεπτές πιτούλες
- Σε κάθε πίτα απλώνουμε μια λεπτή στρώση γέμισης
- Τοποθετούμε τις πίτες σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ΓΙΑ 15-20 λεπτά
Πηγή συνταγής: http://www.argiro.gr