Για τους λάτρεις του κυνηγιου!
Υλικά:
- 1 λαγό ή κουνέλι(1 1/2 κιλό περίπου)κομμένο σε μερίδες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 φύλλα δάφνης
- Λίγους κόκους μπαχάρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτί ντοματοχυμό ή 3-4 φλ. τσαγιού φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες
- 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για την μαρινάδα
- 2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ ξύδι
- 3 σκλίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 φύλλα δάφνης
- Λίγους κόκους μπαχάρι
- Λίγους κόκους μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε το κρέας.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε λίγα λίγα μέχρι να μαραθούν και να χρυσίσουν
- Με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά τα κομμάτια του κρέατος
- Σουρώνουμε την μαρινάδα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,το σκόρδο,την δάφνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας περίπου 1 ώρα
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα
Tip: Για να καθαριστούν εύκολα τα κρεμμύδια τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό νερό.Για να μην δακρύζουν τα μάτια μας τα καθαρίζουμε κάτω απο τρεχούμενο νερό
Το στιφάδο εκτός κουνέλι και λαγό μπορούμε να το φτιάξουμε και με μοσχάρι