Λαγός ή κουνέλι στιφάδο

0
1989
Για τους λάτρεις του κυνηγιου!

Υλικά:

  • 1 λαγό ή κουνέλι(1 1/2 κιλό περίπου)κομμένο σε μερίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Λίγους κόκους μπαχάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό ή 3-4 φλ. τσαγιού φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για την μαρινάδα
  • 2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 3 σκλίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Λίγους κόκους μπαχάρι
  • Λίγους κόκους μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε το κρέας.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε λίγα λίγα μέχρι να μαραθούν και να χρυσίσουν
  • Με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά τα κομμάτια του κρέατος
  • Σουρώνουμε την μαρινάδα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,το σκόρδο,την δάφνη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας περίπου 1 ώρα
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα
Tip: Για να καθαριστούν εύκολα τα κρεμμύδια τα αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό νερό.Για να μην δακρύζουν τα μάτια μας τα καθαρίζουμε κάτω απο τρεχούμενο νερό
    Το στιφάδο εκτός κουνέλι και λαγό μπορούμε να το φτιάξουμε και με μοσχάρι