Υλικά:
- 1 μέτριο λάχανο
- 1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη
- 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια
- 2 κ.σ κορν φλάουρ
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το κοτσάνι απο το λάχανο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να ζεματιστεί για να μαλακώσουν τα φύλλα και να βγαίνουν εύκολα
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 4-5 κουταλιές απο το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε την πιπεριά,το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,ρίχνουμε το μαιντανό,τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε
- Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου,κόβουμε το χοντρό μέρος,βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό όχι σφικτό
- Στρώνουμε τους λαχανοντολμάδες σε μια φαρδιά κατσαρόλα αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο κάποια φύλλα απο το λάχανο
- Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό,το υπόλοιπο λάδι,βάζουμε πάνω απο τους ντολμάδες ένα πιάτο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.Φροντίζουμε στο τέλος το φαί μας να έχει ζουμάκι
- Μόλις το φαί μας είναι έτοιμο,αφαιρούμε το πιάτο,ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών και κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ με το σουρωτήρι
- Ανακινούμε την κατσαρόλα,αφήνουμε βράσει για λίγα λεπτά να πήξει η σάλτσα και αποσύρουμε απο την φωτιά