Κρέμα καραμελέ

0
2079
Υλικά:

για την καραμέλα

  • 300γρ ζάχαρη
  • 150γρ νερό
για την κρεμα
  • 375γρ κρεμα γάλακτος
  • 375γρ γάλα
  • 150γρ ζάχαρη
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 8 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα
  • Αδειάζουμε την καραμέλα σε 8 φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή σε μια μεγάλη φόρμα
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και τις φλούδες λεμονιου χωρίς να βράσει
  • Ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με τα αυγά,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατευουμε ξανά
  • Σουρώνουμε να φύγουν οι φλοίδες και γεμίζουμε τα φορμάκια
  • Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ενα ταψί με νερό και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Βαζουμε την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά σερβίρουμε
Διαβάστε περισσότερα