Υλικά:
για την καραμέλα
- 300γρ ζάχαρη
- 150γρ νερό
για την κρεμα
- 375γρ κρεμα γάλακτος
- 375γρ γάλα
- 150γρ ζάχαρη
- φλούδα ενός λεμονιού
- 4 αυγά ολόκληρα
- 8 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα
- Αδειάζουμε την καραμέλα σε 8 φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή σε μια μεγάλη φόρμα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και τις φλούδες λεμονιου χωρίς να βράσει
- Ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με τα αυγά,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατευουμε ξανά
- Σουρώνουμε να φύγουν οι φλοίδες και γεμίζουμε τα φορμάκια
- Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ενα ταψί με νερό και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα
- Βαζουμε την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά σερβίρουμε