Υλικά:
- 550γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 50γρ ούζο
- 50γρ γάλα
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ μπέικιν
- 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
- 2 κ.σ γλυκάνισο
- 1 ασπράδι για να αλείψουμε τα κουλούρια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
- Ανακατεύουμε το ούζο,το γάλα και την σόδα,το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,το ξύσμα,το γλυκάνισο,το ρίχνουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη
- Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο,πλάθουμε τα κουλουράκια,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα,αλείφουμε με ασπράδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα περίπου μέχρι να ροδίσουν