Κουλουράκια με ούζο και γλυκάνισο

0
1856

Υλικά:

  • 550γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50γρ ούζο
  • 50γρ γάλα
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ γλυκάνισο
  • 1 ασπράδι για να αλείψουμε τα κουλούρια
Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά  συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Ανακατεύουμε το ούζο,το γάλα και την σόδα,το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,το ξύσμα,το γλυκάνισο,το ρίχνουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη
  • Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο,πλάθουμε τα κουλουράκια,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα,αλείφουμε με ασπράδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα περίπου μέχρι να ροδίσουν