Κοτοπιτάκια με τυριά,μανιτάρια και πιπεριές

0
3445

Υλικά:
40 κομμάτια

για την ζύμη

  • 5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 2/3 ποτήρι λάδι
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
για την γέμιση
  • 1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο(250γρ περίπου)
  • 200γρ διάφορα τυριά τριμμένα(υπάρχει σακουλάκι mix τυριών)
  • 200γρ φέτα τριμμένη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
  • πιπέρι
  • 2 ασπράδια
  • 2 κρόκους για το άλειμμα
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το μαδάμε με τα χέρια μας
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα,την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το λάδι,τα αυγά και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική,που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
  • Παίρνουμε κομματάκια ζύμης,τα ανοίγουμε στο χέρι μας σαν στρογγυλό φύλλο,βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σε μπαλάκια
  • Το πατάμε ελαφρά,τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά