Υλικά:
40 κομμάτια
για την ζύμη
- 5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 2/3 ποτήρι λάδι
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κ.σ αλάτι
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
για την γέμιση
- 1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο(250γρ περίπου)
- 200γρ διάφορα τυριά τριμμένα(υπάρχει σακουλάκι mix τυριών)
- 200γρ φέτα τριμμένη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
- πιπέρι
- 2 ασπράδια
- 2 κρόκους για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το μαδάμε με τα χέρια μας
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα,την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το λάδι,τα αυγά και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική,που να μην κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης,τα ανοίγουμε στο χέρι μας σαν στρογγυλό φύλλο,βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σε μπαλάκια
- Το πατάμε ελαφρά,τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά