Υλικά:
Για την ζύμη
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ αλάτι
- 1 σφηνάκι ρακί
- Νερό όσο πάρει(περίπου 1 ποτήρι)
Για την γέμιση
- 350γρ ανθότυρο τριμμένο(μυζήθρα μαλακή ανάλατη)
- 150γρ φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- Δυόσμο ξερό(ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
- Πιπέρι
- Λίγο λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το λάδι,το αλάτι,τη ρακί και λίγο λίγο νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
- Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το ανθότυρο με την φέτα,τα αυγά,τον δυόσμο και λίγο πιπέρι
- Παίρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο
- Με ένα ποτήρι ή άλλο σκεύος(ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να τα κάνουμε) κόβουμε πολλά στρογγυλά κομμάτια ζύμης
- Μοιράζουμε την γέμιση στα πιτάκια και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.Παίρνουμε ένα πιρούνι και τα πατάμε καλά για να κλείσουν
- Αραδειάζουμε τα καλτσούνια σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει πρώτα με λαδόκολλα,τα λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά