Καλτσούνια αλμυρά μυζηθρένια

0
4969

 

Υλικά:

Για την ζύμη
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ αλάτι
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • Νερό όσο πάρει(περίπου 1 ποτήρι)
Για την γέμιση
  • 350γρ ανθότυρο τριμμένο(μυζήθρα μαλακή ανάλατη)
  • 150γρ φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Δυόσμο ξερό(ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
  • Πιπέρι
  • Λίγο λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση:


    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το λάδι,το αλάτι,τη ρακί και λίγο λίγο νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια
    • Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
    • Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το ανθότυρο με την φέτα,τα αυγά,τον δυόσμο και λίγο πιπέρι
    • Παίρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο
    • Με ένα ποτήρι ή άλλο σκεύος(ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να τα κάνουμε) κόβουμε πολλά στρογγυλά κομμάτια ζύμης
    • Μοιράζουμε την γέμιση στα πιτάκια και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.Παίρνουμε ένα πιρούνι και τα πατάμε καλά για να κλείσουν
    • Αραδειάζουμε τα καλτσούνια σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει πρώτα με λαδόκολλα,τα λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά