Η βασιλόπιτα της Όλγας

0
3198
Υλικά:
  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 5 αυγά
  • 250γρ βούτυρο(εγώ χρησιμοποιώ lurpak )
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2κ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 σφινάκια κονιάκ
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλο φιλέ για την διακόσμηση
  • Φλουρί


Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνουμε στο μείγμα
  • Προσθέτουμε το ξύσμα,την αμυγδαλόψιχα.τα καρύδια,το κονιάκ,το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 28 εκ περίπου,βάζουμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
  • Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και αν δεν έχουμε βάλει πριν το ψήσιμο αμύγδαλο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή χρονιά!!!!!