Υλικά:
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
- 6 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού μελάσα
- 2 αυγά
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ μπέικιν
- 1 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 1 1/2 κ.γ αλάτι
- 4 κ.γ τζίντζερ
- 4 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά,τα αυγά και την μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα μεχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν και την σόδα ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα
- Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκ περίπου και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχέδια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,πάνω σε αντικολλητικό χαρτί,στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι τραγανά