Υλικά:
- 1/2 κιλό γίγαντες
- 1 μεγαλό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουτι χυμό ντομάτας
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τους γίγαντες απο το βράδυ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τους γίγαντες,την ντομάτα,την πιπεριά,την ζάχαρη,αλατι,πιπέρι,λίγο νεράκι και τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
- Τους αδειάζζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ,προσθέτουμε τον μαιντανό,αν χρειαστεί νερό για να μην στεγνωσουν ,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι οι γίγαντες να μείνουν με την σάλτσα τους και να ροδοκοκκινήσουν ελαφρά