Υλικά:
- 8 ώριμες ντομάτες
- 8 πράσινες πιπεριές
- 1 πουμαρό
- 1 1/2 κιλό πατάτες
για την γέμιση
- 2 κολοκυθάκια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ δυόσμο
- Λίγο βασιλικό(αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα)
- 2 1/2 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
- αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές,κόβουμε τα καπάκια τους και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Το εσωτερικό απο τις ντομάτες μαζί με τα κολοκυθάκια,,τις πράσινες πιπεριές,τις πιπεριές φλωρίνης τα περνάμε απο το μπλέντερ
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
- Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε περάσει απο το μπλέντερ,τον μαιντανό,τον δυόσμο,τον βασιλικό,αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση
- Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά
- Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές(οχι μέχρι πάνω) και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους
- Κόβουμε τις πατάτες,τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε αναμεσα στα γεμιστά
- Περιχύνουμε όλο το ραψί με το πουμαρό προσθέτουμε 1 φλ.τσαγιού λάδι και λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2-2 ώρες περίπου