Φρουτάλια Άνδρου

0
4775

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 300γρ περίπου λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους όπως και τα κολοκυθάκια
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λουκάνικο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και απο τις δυο πλευρές
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι,τις πατάτες,τα κολοκυθάκια,λίγη γλυκιά πάπρικα,αλάτι,πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα το ρίχνουμε στο τηγάνι τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει η ομελέτα απο κάτω
  • Αν το τηγάνι μας έχει πλαστικό χερούλι το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε όπως είναι στο φούρνο,στην πάνω σχάρα, αφού τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς
  • Ψήνουμε την φρουτάλια μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει καλά η επιφάνεια