Υλικά:
- 500γρ φάβα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξύδι
- τον χυμό 1/2 λεμονιού
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε την φάβα,την βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά,γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα και να χυλώσει.Αν χρειαστεί κατα την διάρκεια προσθέτουμε λίγο νερό
- Σερβίρουμε με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,λεμονάκι και λάδι
Πηγή συνταγής: http://mamascook.blogspot.gr