Υλικά
- 1 πακέτο φακές(500γρ)
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ πελτέ
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις φακές,τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρα,τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό,την δάφνη,το λάδι,αλάτι,πιπέρι και 2-3 ποτήρια νερο
- Σιγοβράζουμε,συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν οι φακές μας
- Αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σερβίρουμε