Υλικά:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
- 350γρ τρίμματα φέτας
- 3κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- Ρίγανη
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το 1/2 ποτήρι νερό,την μαγιά και την ζάχαρη,Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί 1-2 λεπτά
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό,το λάδι,το αλάτι την μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το αλευρι και να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος
- Προσθέτουμε την φέτα και την ρίγανη και ζυμώνουμε μεχρι να πάει το τυρί παντού και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη κουμπωτή φόρμα ή στρογγυλό ταψάκι 24 εκ
- Σκεπάζουμε ελαφριά με μια πετσέτα και αφήνουμε πάλι το τυρόψωμο να φουσκώσει για άλλη 1 ώρα
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους περίπου για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια