Υλικά:
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κούπα τυρί τριμμένο
- Ρίγανη
- Δύοσμος
- Αλάτι-πιπέρι
- Σκόρδο σκόνη
- 2 1/2 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για 2 ώρες
- Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλά
- Με ένα καπάκι μπουκαλιού κόβουμε το κέντρο κάθε στρογγυλού ζυμαριού
- Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και απο τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά
Tip:Μόλις ρίξουμε στο αυτό λάδι τα πρώτα ντόνατς χαμηλώνουμε την φωτιά για να αποφύγουμε να αρπάξουν εξωτερικά και να μείνουν άψητα μέσα