Πριν αρκετά χρόνια επισκέφτηκα τα καταπληκτικά Ζαγοροχώρια.Κατάφερα λοιπόν να δοκιμάσω κάποια τοπικά τους εδέσματα.Ένα από αυτά ήταν και η αλευρόπιτα!Μια πεντανόστιμη και πανεύκολη πίτα της στιγμής!!!
Υλικά:
- 3 χούφτες αλεύρι
- 2 αυγά
- 200γρ φέτα τριμμένη
- βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- νερό(1-1 1/2 φλ. τσαγιού περίπου)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,λίγο λίγο το νερό και ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας χυλός
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και το απλώνουμε να πάει παντού
- Κόβουμε μικρά κομματάκια βουτύρου και τα σκορπάμε πάνω στον χυλό
- Από πάνω πασπαλίζουμε την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει