Πατατού η Τηνία!

0
5481
Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό,τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις πατάμε με το πιρούνι ή τις αλέθουμε στον μύλο λαχανικών
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί,τα αυγά ελαφρά χτυπημένα,μαιντανό,δυόσμο,αλάτι,πιπέρι,το λάδι και ανακατεύουμε
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε καλά
  • Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια