Μανιτάρια φρικασέ

9
14310

Υλικά:

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα 4
  • 4 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μαρούλι,τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι,1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μαρούλι.Φροντίζουμε το φαγητό μας στο τέλος να έχει αρκετό ζουμάκι
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα,ανακινούμε να πάει παντού,αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε
Tip:Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε τα αυγά,βάζουμε μόνο το λεμονάκι και κοσκινίζουμε με το σουρωτήρι πάνω απο το φαγητό 1-2 κουταλάκια κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα μας
Διαβάστε περισσοτερα

Comments

comments

9 COMMENTS

  1. Δεν το πιστεύω! Φρικασέ με μανιτάρια! Τι ωραία ιδέα! Τα μανιτάρια μοιάζουν πολύ σε γεύση με το κρέας άλλωστε, οπότε γιατί όχι; Ωραία συνταγή Όλγα! Φιλιά!

    http://www.foodaki.gr

  2. Όλγα, να σε ρωτήσω, είπα φέτος να νηστέψω πρώτη φορά και επειδή δεν ξέρω, τα αυγα είναι νηστήσιμα;

  3. εγω το εκανα με φρεσκο μαρουλι απο τον κηπο μου … δεν τα καταφερα … 1 μιση ωρα τα εβραζα και το μαρουλι ηταν αβραστο ….!! κλαιω τα μανιταρια … πως τα καταφερατε εσεις βρε κοριτσια ? τη λαθος εκανα?

LEAVE A REPLY