Μανιτάρια φρικασέ

10
27866

Υλικά:

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα 4
  • 4 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μαρούλι,τον άνηθο,αλάτι,πιπέρι,1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μαρούλι.Φροντίζουμε το φαγητό μας στο τέλος να έχει αρκετό ζουμάκι
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα,ανακινούμε να πάει παντού,αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε
Tip:Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε τα αυγά,βάζουμε μόνο το λεμονάκι και κοσκινίζουμε με το σουρωτήρι πάνω απο το φαγητό 1-2 κουταλάκια κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα μας
Διαβάστε περισσοτερα

Comments

comments

10 COMMENTS

  1. Δεν το πιστεύω! Φρικασέ με μανιτάρια! Τι ωραία ιδέα! Τα μανιτάρια μοιάζουν πολύ σε γεύση με το κρέας άλλωστε, οπότε γιατί όχι; Ωραία συνταγή Όλγα! Φιλιά!

    http://www.foodaki.gr

  2. Όλγα, να σε ρωτήσω, είπα φέτος να νηστέψω πρώτη φορά και επειδή δεν ξέρω, τα αυγα είναι νηστήσιμα;

  3. εγω το εκανα με φρεσκο μαρουλι απο τον κηπο μου … δεν τα καταφερα … 1 μιση ωρα τα εβραζα και το μαρουλι ηταν αβραστο ….!! κλαιω τα μανιταρια … πως τα καταφερατε εσεις βρε κοριτσια ? τη λαθος εκανα?

LEAVE A REPLY