Εχθές τα αστέρια μου,οι γιοι μου είχαν γενέθλια!Έκλεισαν τα 4 τους χρόνια!Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μια σπέσιαλ τούρτα για να σβήσουν τα κεράκια τους και να κεράσουμε τους φίλους τους.
Η φετινή μας τούρτα λοιπόν είχε την απόλυτη επιτυχία.Αφράτη,δροσερή και ελαφριά με το πορτοκάλι και την σοκολάτα να δένουν μεταξύ τους και να απογειώνουν το αποτέλεσμα !
Ευχαριστώ πάρα πολύ την φίλη και master chef των γλυκών Ρένα Κώστογλου του koykoycook που μου έδωσε εκτός απο τις καλύτερες συνταγές της και όση βοήθεια χρειάστηκα απλόχερα!Τα υλικά που θα σας δώσω είναι για μια μεγάλη τούρτα ή για 2 πιο μικρές που μπορούν άνετα να σερβίρουν 35-40 άτομα.Νομίζω ότι πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε!!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
- 18 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι και τα ασπράδια
- 300γρ ζάχαρη άσπρη
- 150γρ ακατέργαστη ζάχαρη
- 150γρ κακάο κοσκινισμένο
- 3 κ.γ εκχύλισμα βανίλια ή 6 βανίλιες σκόνη
Για την κρέμα σοκολάτας
- 3 φακελάκια Garni ζαχαροπλαστικής
- 3 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
- 500γρ κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα πορτοκάλι
- 1 λίτρο γάλα
- 10 κρόκοι αυγών
- 250γρ ζάχαρη
- 50γρ κορν φλάουρ
- 50 γρ αλεύρι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 5 βανίλιες σκόνη
- 1 κ.γ εκχύλισμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
- Λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί σε πάστα
Για την επικάλυψη
- 2 φακελάκια Garni βανίλια
- 400γρ γάλα
Για την διακόσμηση
- Πουράκια,καραμελάκια m&m’s maltesers και ότι άλλο επιθυμείτε
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια χωρίς να τα πήξουμε πάρα πολύ
- Προσθέτουμε την ακατέργαστη ζάχαρη,χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν και το αφήνουμε στην άκρη
- Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή
- Προσθέτουμε τις βανίλιες,το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν
- Ρίχνουμε στο μείγμα με το κακάο σιγά σιγά τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα,από κάτω προς τα πάνω
- Βουτυρώνουμε 3 μεγάλα ταψιά 38χ34 περίπου ή χωρίζουμε το μείγμα στα τρία και ψήνουμε ένα ένα τα παντεσπάνια
- Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να καλύπτει και τα πλαινά του ταψιού και βουτυρώνουμε καλά και το χαρτί
- Ρίχνουμε το μείγμα,κουνάμε το ταψί και το χτυπάμε στον πάγκο ώστε να απλωθεί σωστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
- Βγάζουμε απο τον φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά,αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα
- όταν κρυώσουν καλά αν θέλουμε να φτιάξουμε 2 τούρτες(όπως εγώ)αντί μιας μεγάλης κόβουμε τα παντεσπάνια στην μέση ώστε να έχουμε 6 μεσαία στο σύνολο
- Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη
Για την κρέμα σοκολάτας
- Χτυπάμε στο μίξερ καλά όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα
Για την κρέμα πορτοκάλι
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τα εκχυλίσματα βανίλιας και πορτοκαλιού και αποσύρουμε απο την φωτιά
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα υποκίτρινο μείγμα,προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα,προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα,πάνω σε μέτρια φωτιά,μέχρι να πήξει η κρέμα
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,σκεπάζουμε με μεμβράνη και μόλις κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει
Για την επικάλυψη
- Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με τα 2 φακελάκια Garni μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη σαντιγί.Δεν χρειάζονται πολύ χτύπημα
Για το στήσιμο της τούρτας
- Τοποθετούμε σε ένα δίσκο το πρώτο παντεσπάνι,απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας,συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι,την κρέμα πορτοκαλιού και τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι
- Καλύπτουμε όλη την τούρτα και τα πλαινά της προσεκτικά με την σαντιγί και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να δέσει
- Λίγο πριν το σερβίρισμα την διακοσμούμε με τα πουράκια και τα καραμελάκια(Δεν βάζουμε τα πουράκια στο ψυγείο γιατί θα πανιάσουν)
Καλή επιτυχία!!!