Τούρτα σεράνο

0
1439

Υλικά:

Για την βάση

  • 100γρ αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 100γρ ζάχαρη
  • 20γρ κακάο
Για την κρέμα
  • 180γρ κουβερτούρα
  • 400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
  • 50γρ κρέμα γάλακτος
  • 170γρ ιταλική μαρέγκα
Για το σιρόπι
  • 250γρ νερό
  • 150γρ ζάχαρη
Για την ιταλική μαρέγκα
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 40γρ νερό
  • 175γρ ζάχαρη
  • τρούφα για την διακόσμηση
Εκτέλεση:


Για την βάση
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με μια σπατουλα
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή τσέρκι 20εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε
Για την ιταλική μαρέγκα
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά
  • Ταυτόχρονα χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ,προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρη να ετοιμάσουμε την μαρέγκα
Για την κρέμα
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι προσεκτικά ή σε μπεν μαρί,προσθέτουμε την ιταλική μαρέγκα και τα 50γρ κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
  • Τέλος ρίχνουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά
Για το σιρόπι
  • Βαζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ενα κατσαρολάκι για 2-3 λεπτά
Συναρμολόγηση
  • Με ένα μαχαίρι ή οδοντικό νήμα χωρίζουμε την βάση σε 3 οριζόντιες φέτες
  • Σε ένα τσέρκι ή δισκάκι 20εκ τοποθετούμε την πρώτη βάση,την ραντίζουμε με σιρόπι και απο πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμας
  • Συνεχίζουμε με την δεύτερη βάση,απλώνουμε μια στρώση κρέμας και τελειώνουμε με την τελευταία βάση την οποια την ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι με την βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικη τρούφα
Πηγή συνταγής:Στέλιος Παρλιάρος