Υλικά:
- 1-1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 250γρ βούτυρο πολύ μαλακό
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- 200γρ ζάχαρη άχνη
- 150γρ κουβερτούρα πραλίνα
- 50γρ κακάο
- 100γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο,την ζάχαρη,το κακάο,τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Παίρνουμε ένα τσέρκι στρογγύλο 20-22 περίμετρο ή ότι αλλο σχήμα έχουμε και τοποθετούμε στην βάση μια στρώση με πτι μπερ
- Τα ραντίζουμε με κονιάκ
- Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμα και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να μας τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση την ρίχνουμε στην κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λίωσει η σοκολάτα και το γλάσο είναι έτοιμο
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα μπισκότα,αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το τσερκι αφου το ζεστάνουμε πρώτα με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά
- Γύρω γύρω τοποθετούμε μπι μπερ και απο πάνω διακοσμούμε την τούρτα με τριμμένη κουβερτούρα,σπασμένα μπισκότα και ζάχαρη άχνη
Η συνταγή με κάποιες δικές μου μικρές αλλαγές είναι του Στέλιου Παρλιάρου
Πηγή: http://www.glykes-alchimies.gr