Τούρτα με σαβουαγιάρ και πραλίνα φουντουκιού

2
4809

Υλικά:

  • 300-400γρ σαβουαγιάρ
  • 400γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 500ml φρέσκο γάλα
  • 2 συσκευασίες morfat ή 500ml  κρέμα γάλακτος
  • λίγο κονιάκ
  • 4 κ.σ κακάο
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 200γρ καβουρντισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
  • τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:


  • Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το κακάο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.Κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε λιγο κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Σε μπεν μαρί αραιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα
  • Χτυπάμε την morfat ή την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει
  • Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και το κακάο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή τσέρκι περίπου 26 εκ
  • Απλώνουμε απο πάνω την μισή ποσότητα απο την πραλίνα φουντουκιού,την μισή σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • Με την ίδια ακριβώς σειρά ετοιμάζουμε και την 2η στρώση σαβουαγιάρ-πραλίνα φουντουκιού-σαντιγύ-τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα-καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και σερβίρουμε
Πηγή συνταγής: Βασίλης Καλλίδης