Υλικά:
- 300-400γρ σαβουαγιάρ
- 400γρ πραλίνα φουντουκιού
- 500ml φρέσκο γάλα
- 2 συσκευασίες morfat ή 500ml κρέμα γάλακτος
- λίγο κονιάκ
- 4 κ.σ κακάο
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 200γρ καβουρντισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
- τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το κακάο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.Κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε λιγο κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει
- Σε μπεν μαρί αραιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα
- Χτυπάμε την morfat ή την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει
- Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και το κακάο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή τσέρκι περίπου 26 εκ
- Απλώνουμε απο πάνω την μισή ποσότητα απο την πραλίνα φουντουκιού,την μισή σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
- Με την ίδια ακριβώς σειρά ετοιμάζουμε και την 2η στρώση σαβουαγιάρ-πραλίνα φουντουκιού-σαντιγύ-τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα-καβουρντισμένα αμύγδαλα
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και σερβίρουμε
Πηγή συνταγής: Βασίλης Καλλίδης