Τούρτα black forest απο την Νίκη Τσαρνα!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
- 125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 30γρ κακάο
Για το σιρόπι
- 150γρ νερό
- 150γρ ζάχαρη
- 60γρ κονιάκ ή ρούμι
Για την γέμιση
- 800γρ κρέμα γάλακτος(καλά παγωμένη)
- 300γρ κεράσια σε κονσέρβα
- 80γρ ζάχαρη άχνη
- 50-80γρ μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
- Τριμμένη κουβερτούρα και κερασάκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20-25 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς,για 20-30 λεπτά
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε το κονιάκ ή το ρούμι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει
- Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί
- Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους
- Βάζουμε τον πρώτο σε ένα δίσκο,το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο καλά και απλώνουμε πάνω του μαρμελάδα
- Πάνω απο την μαρμελάδα στρώνουμε το 1/3 απο την σαντιγί και τοποθετούμε τα μισά κερασάκια
- Βάζουμε τον δεύτερο πάτο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε και απο πάνω απλώνουμε σαντιγί και κεράσια
- Τέλος τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι,το σιροπιάζουμε και αυτό και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και διακοσμούμε με κερασάκια
Πηγή συνταγής: Στέλιος Παρλιάρος